Kateryna Savchenko

Kateryna Savchenko Lemon Pattern

Kateryna Savchenko lager utrolige mønster og illustrasjoner med akvarell maling. Hun bor i Norge og jobber ut fra Oslo.

Siden hun var ti år, har hun drømt om å bli motedesigner. Da hun gikk på kunstskole sydde hun ting til både seg og sin søster. På ungdomsskolen fungerte det dårlig med veilederen hun hadde og mistet litt interessen og endte opp med en utdannelse innen arkitektur og byplanlegging i Kiev. Denne utdannelsen var et kompromiss, som hadde kreativitet, spenning, trygge arbeidsforhold og ga inntekt.

Da hun var ferdig med bachelorgraden, flyttet hun til norge på grunn av kjærligheten. Dette førte til at hun kunne gjøre hva hun egentlig hadde lyst til. Kateryna gjenoppdaget akvarellmaling og kunst. Noe som gjør henne “glad helt opp til himmelen”.

Pattern Wall Kateryna Savchenko

Pattern Wall Kateryna Savchenko

 

Pattern Wall Kateryna Savchenko

Pattern Wall Kateryna Savchenko

Når hun ser tilbake er Kateryna takknemlig overfor alle de dyktige kunstnerne og arkitektene på universitet i Kiev. Utdanningene der lærte henne å gå gjennom mange ulike kreative prosjekter, finne nye ideer og utvikle dem steg for steg. De hadde også stor fokus på kunst, grafikk og akvarellmaling. De hadde 570 timer figurativ kunst med skulptur og design.

Kateryna har jobbet som frilanser med akvarell-illustrasjoner og design i fire år. Hun innrømmer at det hun gjør har hun lært på egen hånd, men basen fra universitet var helt avgjørende.

Camellia Chair Kateryna Savchenko

Camellia Chair Kateryna Savchenko

 

Camellia Pattern Kateryna Savchenko

Camellia Pattern Kateryna Savchenko

 

Camellia progress Kateryna Savchenko

Camellia progress Kateryna Savchenko

 

Kateryna Savchenko

Kateryna Savchenko

 

Kateryna Savchenko

Kateryna Savchenko

Kunstretningen som Kateryna jobber innenfor er realisme og hyperrealisme. Det å male ut fra virkeligheten og få det til å ligne på virkeligheten. Flere av hennes bilder ser så ekte ut at man nesten har lyst til å strekke frem hånde å ta opp det som er malt. Kateryna var en periode glad i både rolige og sterke farger. Hun har utforsket både perfekte og rene kombinasjoner da alt handlet om farger. Nå er hun mest opptatt av komposisjonen og finner ulike måter å begrense paletten på, og jobber mye med riktige oppskrifter for skygger og grå elementer i arbeidene sine.

Vannmelon av Kateryna Savchenko

Vannmelon av Kateryna Savchenko

 

Vannmelon Kateryna Savchenko

Vannmelon Kateryna Savchenko

 

Vannmelon Kateryna Savchenko

Vannmelon Kateryna Savchenko

Kateryna sier “Når man er frilanser, er det ikke alle oppdrag som reflekterer din egen kunstretning”. Hun tenker at jo flere ulike teknikker og løsninger man kan tilby kunden, jo bedre illustratør er man. Kateryna prøver derfor å nøytralisere sin egen stil når hun jobber med kunder. En måte å få til det på, er ved å fortsette å jobbe med sine egne personlige prosjekter. Hun er veldig nøye med å finne ut hva kunden faktisk trenger når hun har påtatt seg et oppdrag. Nå som hun har mer erfaring ser hun letter forskjellen på illustratør og kunstner. Kateryna har lært på den harde måten at det er viktig å bli enig med kunden i starten av et kreativt prosjekt, om hva som er hennes rolle.

Lidenskapen til Kateryna er akvarell og det å sitte med en detaljert botanisk illustrasjon i en uke, å tegne i ti lag med en liten pensel, er avslappende og meditativt for henne. Hun liker at hver minste detalj skal være perfekt. Det som tiltaler Kateryna med akvarellmaling, er at det er vanskelig å rette opp feil. Prosessen krever maksimal konsentrasjon og oppmerksomhet, noe som gir henne et adrenalinkick.

I fjor jobbet Kateryna med store prosjekter hvor hun jobbet med teknikken “våt i våt” (Tine Yoghurt reklame og Viorica duft emballasje. Disse prosjektene kommer snart på hennes nettside). Til dette prosjektet fant hun et fint papir fra Norway Design som heter Aquarello, som gir vakre, blødende effekter.

Kateryna er blir inspirert av naturen og hun liker spesielt å tegne når hun reiser til Syden. Hun har bodd i Norge i 7 år nå, men savner fortsatt lys og varme. Derfor har mange av hennes siste mønstre vært frukt eller blomster. Hun vil fange de livlige rike fargene, den søte aromaen av varmen for å ha den med seg hjem fra ferien. Hennes største inspirasjon kommer fra hennes kunder. Hvert prosjekt, hver idé, er en utfordring, og tro det eller ei, men ofte har Kateryna en idé først. Og etter en par uker kommer en kunde med akkurat det oppdraget. Hun setter stor pris på at arbeidene skal brukes til noe, de skal gi glede, fred og inspirasjon til publikum. Dette er en drivende kraft for Kateryna.

Kateryna elsker det hun gjør av hele sitt hjerte og det viktigste for henne er å føle at hun er personlig, hennes ideér og at teknikken utvikler seg. Drømmen er å har flere spennende prosjekter og å få jobbe med store merker, treffe erfarne og brennende kreative folk. Kateryna føler seg så levende og begeistret når hun får frie tøyler til å utforske sine egne ideér i et prosjekt. Hun vil ha flere kunder som stoler på henne og hennes kunstneriske valg.

Lemon pattern bag Kateryna Savchenko

Lemon pattern bag Kateryna Savchenko

 

Lemon pattern Kateryna Savchenko

Lemon pattern Kateryna Savchenko

Kateryna har veldig lyst til å fortsette med pattern (mønster) design til tekstil. Nå samarbeider hun med den Portugisiske mote produsenten Monarte og håper på flere muligheter som det. Hun har fortsatt mange ideér som hun ønsker å oppfylle.
Du kan se mer av hennes arbeider på hjemmesiden og på Behance.

0 comments

Leave a reply